Catadoiro

San Simón da Costa DOP smoked cheese, whole piece

Approx 1,1 kg

303,93 kr

237,72 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

1,1kg

1,1kg

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Mild

San Simón da Costa

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

San Simón da Costa

awards

UTMÄRKELSER:

2017-2018 Bronze

awards

Best Cheeses - Award Foods of Spain 2009

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturligt rökt
  • Mognad: Between 45 and 60 days
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Galicia-Lugo

    This cheese is characterised by its pyramidal shape and by the birchwood smoking process it undergoes during production. The choice of birch wood is due to the fact that in the Villalba region there is a long tradition of making clogs, footwear made from the same wood. The shavings obtained from the manufacture of the footwear are then used to smoke the cheeses.

    Its flavour is mild and balanced, slightly salty, with smoky aromas, and may have some spicy notes depending on the point of maturation.

    This cheese is characterised by its pyramidal shape and by the birchwood smoking process it undergoes during production. The choice of birch wood is due to the fact that in the Villalba region there is a long tradition of making clogs, footwear made from the same wood. The shavings obtained from the manufacture of the footwear are then used to smoke the cheeses.

    Its flavour is mild and balanced, slightly salty, with smoky aromas, and may have some spicy notes depending on the point of maturation.

    Pasteurised cow's milk, salt, starter, calcium chloride, rennet, preservative (egg lysozyme), coating preservatives: E-235, E-202, E-282.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1640 Kj
    Energivärde (Kcal)
    395 Kcal
    Fett
    31,54 g
    Mättade fetter
    21,14 g
    Kolhydrater
    2,16 g
    Sockerarter
    2,16 g
    Proteiner
    25,62 g
    Salt
    1,95 g

    Store in a cool, dry place. Ideally between 10º and 12ºC.

    Artikelnr: SK03000000042

    Producer: Queixería Catadoiro

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”San Simón da Costa DOP smoked cheese, whole piece”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *