Casa Campo de Tresviso

Picón Bejes-Tresviso DOP hantverksmässig ädelost, hjul

Ca. 2,3 kg

1 068 kr

464,55 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 1

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

2,3kg

2,3kg

Mjölkbehandling

Konsistens

Blåmögelost

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Stark

Picón Bejes-Tresviso

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Picón Bejes-Tresviso

awards

UTMÄRKELSER:

2017-2018 Bronze

awards

Best blue cheese in Spain: 2006 and 2009

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Blå
  • Skorpa: Tvättad
  • Mognad: Between 2 and 4 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Sött Vin: Montilla-Moriles PX / Pedro Ximenez
  • Cava
  • Fylligt Rött: Cabernet Sauvignon
  • Fylligt Rött: Shiraz (Syrah)
  • Cantabria

    Picón Bejes-Tresviso ost är kanske den mest okända av alla ädelostar från Picos de Europa (Kantabrien). Den produceras i Liébana-regionen, även om den huvudsakligen produceras i kommunerna Bejes och Tresviso.

    Javier Campo gör denna magnifika ädelost av mjölken från sina brunalpina kor, som betar fritt i sluttande ängar i den lilla kommunen Tresviso.

    Intensiv och genomträngande doft. Påminner om cava, djur och mögel (penicilium). Halvmjuk konsistens, smaklös och smältande i gommen. Intensiv smak, mjölksyra till en början (inslag av yoghurt och grädde), inslag av sött kex med en salthaltig touch. Kryddigheten framträder mjukt och integreras sedan harmoniskt i munnen.

    Picón Bejes-Tresviso ost är kanske den mest okända av alla ädelostar från Picos de Europa (Kantabrien). Den produceras i Liébana-regionen, även om den huvudsakligen produceras i kommunerna Bejes och Tresviso.

    Javier Campo gör denna magnifika ädelost av mjölken från sina brunalpina kor, som betar fritt i sluttande ängar i den lilla kommunen Tresviso.

    Intensiv och genomträngande doft. Påminner om cava, djur och mögel (penicilium). Halvmjuk konsistens, smaklös och smältande i gommen. Intensiv smak, mjölksyra till en början (inslag av yoghurt och grädde), inslag av sött kex med en salthaltig touch. Kryddigheten framträder mjukt och integreras sedan harmoniskt i munnen.

    Rå komjölk, salt, penicillium, löpe och mjölksyra.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1758 Kj
    Energivärde (Kcal)
    424 Kcal
    Fett
    36,2 g
    Mättade fetter
    24,3 g
    Kolhydrater
    0,1 g
    Sockerarter
    0,1 g
    Proteiner
    24,6 g
    Salt
    0,9 g

    Förvara den i kylen mellan 6º och 14°C, undvik extrema temperaturer. När den är öppen, skydda snittet för att undvika att stycket torkar, särskilt på grund av brist på fukt.

    Artikelnr: SK03000000105

    Producent: Francisco Javier Campo Campo (Casa Campo)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.