Casa Campo de Tresviso

Picón Bejes-Tresviso DOP artisan blue cheese, wheel

Approx. 2,3 kg

968,12 kr

420,92 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 1

Skickas normalt inom 48 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

2,3kg

2,3kg

Mjölkbehandling

Konsistens

Blåmögelost

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Stark

Picón Bejes-Tresviso

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Picón Bejes-Tresviso

awards

UTMÄRKELSER:

2017-2018 Bronze

awards

Best blue cheese in Spain: 2006 and 2009

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Blå
  • Skorpa: Tvättad
  • Mognad: Between 2 and 4 months
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Starkvin: Sherry Fino
  • Sött Vin: Montilla-Moriles PX / Pedro Ximenez
  • Cava
  • Fylligt Rött: Cabernet Sauvignon
  • Fylligt Rött: Shiraz (Syrah)
  • Cantabria

    Picón Bejes-Tresviso cheese is perhaps the most unknown of all the Picos de Europa (Cantabria) blue cheeses. It is produced in the Liébana region, although it is mainly produced in the municipalities of Bejes and Tresviso.

    Javier Campo makes this magnificent blue cheese from the milk of his brown-alpine cows, which graze freely in the sloping meadows of the small municipality of Tresviso.

    Intense and penetrating aroma. Reminiscent of cava, animal and mould (penicilium). Semi-soft texture, unctuous and melting on the palate. Intense flavour, lactic at first (hints of yoghurt and cream), hints of sweet biscuit with a saline touch. The spiciness appears softly and then integrates harmoniously in the mouth.

    Picón Bejes-Tresviso cheese is perhaps the most unknown of all the Picos de Europa (Cantabria) blue cheeses. It is produced in the Liébana region, although it is mainly produced in the municipalities of Bejes and Tresviso.

    Javier Campo makes this magnificent blue cheese from the milk of his brown-alpine cows, which graze freely in the sloping meadows of the small municipality of Tresviso.

    Intense and penetrating aroma. Reminiscent of cava, animal and mould (penicilium). Semi-soft texture, unctuous and melting on the palate. Intense flavour, lactic at first (hints of yoghurt and cream), hints of sweet biscuit with a saline touch. The spiciness appears softly and then integrates harmoniously in the mouth.

    Raw cow's milk, salt, penicillium, rennet and lactic ferments.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1758 Kj
    Energivärde (Kcal)
    424 Kcal
    Fett
    36,2 g
    Mättade fetter
    24,3 g
    Kolhydrater
    0,1 g
    Sockerarter
    0,1 g
    Proteiner
    24,6 g
    Salt
    0,9 g

    Keep it refrigerated between 6º to 14° C, avoiding extreme temperatures. Once open, protect the cut to avoid drying the piece, especially due to lack of humidity.

    Artikelnr: SK03000000105

    Producer: Francisco Javier Campo Campo (Casa Campo)

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Picón Bejes-Tresviso DOP artisan blue cheese, wheel”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *