Can Pujol

Ros Petit artisan sheep´s cheese, mini wheel

500 gr

267,05 kr

534,1 kr / kg inkl. moms

Antal: Max. 2

Skickas normalt inom 4 arbetsdagar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Får

Vikt

500g

500g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Fasta

Lagrade

Lagrad
(Curado)

Smak

Medium

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: Between 6 and 8 months
  • Mått: 7 cm diameter x 10 cm height
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Medel Rött: Ribera del Duero
  • Medel Rött: Tempranillo
  • Fylligt Rött: Rioja Reserva
  • Lätt Vitt: Verdejo
  • Cava
  • Catalonia-Barcelona

    Created in 1993 by Catalan cheesemaker Josep Cuixart from Fortmages Can Pujol, the name Ros translates to “Blondie,” an affectionate nickname given to Josep, but also referring to the cheese’s straw-colored, interior paste when mature.

    Made from 100% pasteurised milk from Assaf sheep, a breed from Israel. Firm, compact and somewhat creamy texture. Developed, full and balanced flavour of salt, which enters smoothly and gradually gives off different nuances due to its maturation. Profuse aromas of butter and bacon.

    Ros Petit is a cured sheep´s milk cheese with a cylindrical shape with flat faces and sharp edges, with a natural rind, in shades of wood and grey. It has small, irregularly distributed eyes on the inside and a faint, concentrated yellow colour, characteristic of sheep's milk. Tightly cut and tender in texture. Sweet notes of sheep's milk on entry, with a very integrated salt and medium intensity. Medium persistence, leaving a mild flavour at the end, very pleasant.

    Created in 1993 by Catalan cheesemaker Josep Cuixart from Fortmages Can Pujol, the name Ros translates to “Blondie,” an affectionate nickname given to Josep, but also referring to the cheese’s straw-colored, interior paste when mature.

    Made from 100% pasteurised milk from Assaf sheep, a breed from Israel. Firm, compact and somewhat creamy texture. Developed, full and balanced flavour of salt, which enters smoothly and gradually gives off different nuances due to its maturation. Profuse aromas of butter and bacon.

    Ros Petit is a cured sheep´s milk cheese with a cylindrical shape with flat faces and sharp edges, with a natural rind, in shades of wood and grey. It has small, irregularly distributed eyes on the inside and a faint, concentrated yellow colour, characteristic of sheep's milk. Tightly cut and tender in texture. Sweet notes of sheep's milk on entry, with a very integrated salt and medium intensity. Medium persistence, leaving a mild flavour at the end, very pleasant.

    100% pasteurised sheep's milk, natural rennet, lactic ferments, calcium chloride and salt.

    Ideally, keep refrigerated between 4º and 6º C.

    Artikelnr: SK03000000187

    Producer: Formatges Can Pujol, S.L.

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Bli först med att recensera ”Ros Petit artisan sheep´s cheese, mini wheel”

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *