Bauma

Garrotxa hantverksgetost, minihjul 425 gr

Ca. 425 gr

393,67 kr

926,28 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Get

Vikt

Approx. 425 gr

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Halvmogen
(semicurado)

Smak

Mild

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Pressad
  • Skorpa: Naturlig
  • Mognad: 6 weeks
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Rött: Pinot Noir
  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Lätt Vitt: Txakoli
  • Cava Brut Nature
  • Cider
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Sweet quince
  • Red fruits jam
  • Catalonia-Barcelona

    Pasteöriserad getmjölksost från ostfabriken La Bauma i Borredà (El Berguedà, Barcelona). Tillverkad av den katalanska mästerostmakaren David Blanco. Pressad pastaost med grått blommigt svål med slem. Halvmogen ost, äts gärna när den är mör. Den är helt designad och tillverkad i Katalonien, närmare bestämt i La Garrotxa, därav dess namn. En katalansk klassiker.

    Den nästan utdöd i början av 1980-talet har återupplivats av ett ungt kooperativ för ostmakare och getbönder i Garrotxa-området i Katalonien. Väckelsen började 1981 och osten har sedan dess blivit utbredd i hantverksproduktion.

    Den har en mild smak, med mjölksyrainslag, balanserad syra och en doft som påminner om svamp.

    Garrotxa är traditionellt gjord av mjölk från Murciana-getter och lagras i grottor för att förbättra mögelutvecklingen och den resulterande smaken. Garrotxa beskrivs som att den har ett pulveraktigt grått eller gråblått svål, en fast konsistens, en elfenbensfärgad insida och en jordig smak. Osten är halvmjuk. Osthjul av Garrotxa är små (vanligtvis runt 1 kg) och mognar relativt snabbt i de fuktiga Pyrenéerna. Mognadstiden varierar, men är vanligtvis mellan fyra och åtta veckor.

    Svålen är naturlig, obehandlad, möglig ytterbark, täckt med grågrön svamp.

    Pasteöriserad getmjölksost från ostfabriken La Bauma i Borredà (El Berguedà, Barcelona). Tillverkad av den katalanska mästerostmakaren David Blanco. Pressad pastaost med grått blommigt svål med slem. Halvmogen ost, äts gärna när den är mör. Den är helt designad och tillverkad i Katalonien, närmare bestämt i La Garrotxa, därav dess namn. En katalansk klassiker.

    Den nästan utdöd i början av 1980-talet har återupplivats av ett ungt kooperativ för ostmakare och getbönder i Garrotxa-området i Katalonien. Väckelsen började 1981 och osten har sedan dess blivit utbredd i hantverksproduktion.

    Den har en mild smak, med mjölksyrainslag, balanserad syra och en doft som påminner om svamp.

    Garrotxa är traditionellt gjord av mjölk från Murciana-getter och lagras i grottor för att förbättra mögelutvecklingen och den resulterande smaken. Garrotxa beskrivs som att den har ett pulveraktigt grått eller gråblått svål, en fast konsistens, en elfenbensfärgad insida och en jordig smak. Osten är halvmjuk. Osthjul av Garrotxa är små (vanligtvis runt 1 kg) och mognar relativt snabbt i de fuktiga Pyrenéerna. Mognadstiden varierar, men är vanligtvis mellan fyra och åtta veckor.

    Svålen är naturlig, obehandlad, möglig ytterbark, täckt med grågrön svamp.

    Pasteuriserad getmjölk, kalciumklorid, mjölksyraferment, löpe och salt.

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1508 Kj
    Energivärde (Kcal)
    364 Kcal
    Fett
    30 g
    Mättade fetter
    21 g
    Kolhydrater
    1,4 g
    Sockerarter
    Less than 0,5 g
    Proteiner
    21,6 g
    Salt
    1,7 g

    Förvara helst i kylskåp mellan 8º och 10º C.

    Artikelnr: SK03000000120

    Producent: Cheese Bauma SL

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.