Lainurvi

Hantverksmässiga chicharrones / llardons (fläskskrapor)

150g
100% Naturlig Inga Konserveringsmedel Glutenfritt

91,52 kr

610,13 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 3

Skickas normalt inom 24 timmar

Typ

Chicharrones / llardons (fläskskrapor)

VARIETY

Traditionell katalansk mat

Ras

Duroc & Blanco (Vitgris)

Duroc & Blanco (Vitgris)

Vikt

150g

150g

KROPPSDEL

duck

Producent

Lainurvi

Catalonia-Barcelona

150g hantverksmässiga Chicharrones / Llardons (fläskskrapor) från Castellar del Vallès, Barcelona, i vakuumförseglade förpackningar.

Perfekt för förrätt och tapas.

Chicharrones kommer från griskött och förväxlas ofta med cortezas, som är resultatet av att man steker skinnet och det fett som sitter på det. Chicharrones däremot är resultatet av att smälta och pressa, till ett ungefärligt fast bröd, de inre fettdelarna, utan skinn, åtminstone teoretiskt sett, för att separera fläsket. En metod som katalanerna exporterade till Sicilien, där de är kända som "ciccioli", och därifrån gick den vidare till hela Italien, med flera olika namn. Även om de framställs i slakttider har deras enkla konservering under vintermånaderna lett till att de förknippas med karnevalens tid, när husen undertryckte, när sommarsäsongen närmade sig, de återstående, i allmänhet genom de populära kakorna. De konsumeras som underhållning eller i vissa traditionella rätter.

Deras huvudkomponent är fett, både över- och omättade, medan man måste ta hänsyn till den olja som absorberas vid stekning. Det är därför det är en produkt med ett mycket högt energiinnehåll, men som ibland kan ingå i en varierad och balanserad kost.

150g hantverksmässiga Chicharrones / Llardons (fläskskrapor) från Castellar del Vallès, Barcelona, i vakuumförseglade förpackningar.

Perfekt för förrätt och tapas.

Chicharrones kommer från griskött och förväxlas ofta med cortezas, som är resultatet av att man steker skinnet och det fett som sitter på det. Chicharrones däremot är resultatet av att smälta och pressa, till ett ungefärligt fast bröd, de inre fettdelarna, utan skinn, åtminstone teoretiskt sett, för att separera fläsket. En metod som katalanerna exporterade till Sicilien, där de är kända som "ciccioli", och därifrån gick den vidare till hela Italien, med flera olika namn. Även om de framställs i slakttider har deras enkla konservering under vintermånaderna lett till att de förknippas med karnevalens tid, när husen undertryckte, när sommarsäsongen närmade sig, de återstående, i allmänhet genom de populära kakorna. De konsumeras som underhållning eller i vissa traditionella rätter.

Deras huvudkomponent är fett, både över- och omättade, medan man måste ta hänsyn till den olja som absorberas vid stekning. Det är därför det är en produkt med ett mycket högt energiinnehåll, men som ibland kan ingå i en varierad och balanserad kost.

Fläskfett, fläskkött, peppar och salt.

Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

Energivärde (Kj)
Kj
Energivärde (Kcal)
675 Kcal
Fett
64,7 g
Mättade fetter
22 g
Kolhydrater
1,7 g
Sockerarter
Less than 0,5 g
Proteiner
28 g
Salt
0,8 g

Förvara den på en torr och sval plats.

Artikelnr: SK02000000165

Producent: Lainurvi, S.L.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hantverksmässiga chicharrones / llardons (fläskskrapor)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *