Hantverksmässiga chicharrones / llardons (fläskskrapor)
93,88 kr
Skickas normalt inom 24 timmar
Typ
Chicharrones / llardons (fläskskrapor)
VARIETY
Traditionell katalansk mat
Ras

Duroc & Blanco (Vitgris)
Vikt

150g
KROPPSDEL

Producent
Lainurvi

150g hantverksmässiga Chicharrones / Llardons (fläskskrapor) från Castellar del Vallès, Barcelona, i vakuumförseglade förpackningar.
Perfekt för förrätt och tapas.
Chicharrones kommer från griskött och förväxlas ofta med cortezas, som är resultatet av att man steker skinnet och det fett som sitter på det. Chicharrones däremot är resultatet av att smälta och pressa, till ett ungefärligt fast bröd, de inre fettdelarna, utan skinn, åtminstone teoretiskt sett, för att separera fläsket. En metod som katalanerna exporterade till Sicilien, där de är kända som "ciccioli", och därifrån gick den vidare till hela Italien, med flera olika namn. Även om de framställs i slakttider har deras enkla konservering under vintermånaderna lett till att de förknippas med karnevalens tid, när husen undertryckte, när sommarsäsongen närmade sig, de återstående, i allmänhet genom de populära kakorna. De konsumeras som underhållning eller i vissa traditionella rätter.
Deras huvudkomponent är fett, både över- och omättade, medan man måste ta hänsyn till den olja som absorberas vid stekning. Det är därför det är en produkt med ett mycket högt energiinnehåll, men som ibland kan ingå i en varierad och balanserad kost.
150g hantverksmässiga Chicharrones / Llardons (fläskskrapor) från Castellar del Vallès, Barcelona, i vakuumförseglade förpackningar.
Perfekt för förrätt och tapas.
Chicharrones kommer från griskött och förväxlas ofta med cortezas, som är resultatet av att man steker skinnet och det fett som sitter på det. Chicharrones däremot är resultatet av att smälta och pressa, till ett ungefärligt fast bröd, de inre fettdelarna, utan skinn, åtminstone teoretiskt sett, för att separera fläsket. En metod som katalanerna exporterade till Sicilien, där de är kända som "ciccioli", och därifrån gick den vidare till hela Italien, med flera olika namn. Även om de framställs i slakttider har deras enkla konservering under vintermånaderna lett till att de förknippas med karnevalens tid, när husen undertryckte, när sommarsäsongen närmade sig, de återstående, i allmänhet genom de populära kakorna. De konsumeras som underhållning eller i vissa traditionella rätter.
Deras huvudkomponent är fett, både över- och omättade, medan man måste ta hänsyn till den olja som absorberas vid stekning. Det är därför det är en produkt med ett mycket högt energiinnehåll, men som ibland kan ingå i en varierad och balanserad kost.
Fläskfett, fläskkött, peppar och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara den på en torr och sval plats.
Producent: Lainurvi, S.L.
Hantverksmässiga chicharrones / llardons (fläskskrapor)
93,88 kr
Skickas normalt inom 24 timmar

Letar du efter något annat?
Berätta för oss vilken produkt från Spanien du saknar så skickar vi den till dig inom 7 dagar (vanligtvis).
Berätta för oss
Recensioner
Det finns inga recensioner än.