Korvad chorizo från vildsvin (jabalí), rökt med ek, från Asturien, bit
105,44 kr
Typ
Chorizo
VARIETY
Sarta
(U-form, knuten och smal)
Ras

Vildsvin
Vikt

300g
KROPPSDEL

Producent
Embuastur

Vin/Drycker och Mat:

300g av Embuastur korvad chorizo från vildsvin (jabalí), rökt med ek, från staden Puerto La Espina i Asturien, i vakuumförpackning.
I det gamla Asturien var vildsvinet en grundläggande föda för det asturiska folket, krigare och jägare. I bok-, kastanje- och ekskogarna livnärde sig vildsvinet på rötter, kastanjer och ekollon, vilket var en delikatess som var eftertraktad av invånarna i castros.
Dess starka och vilda smak ger korvarna en distinkt och stark smak som är svår att mäta sig med. Embutidos Artesanos, de Turuelles erbjuder er denna nya produkt i ett försök att rädda historien och den kollektiva kulturen hos ett folk som kämpade hårt för att överleva.
300g av Embuastur korvad chorizo från vildsvin (jabalí), rökt med ek, från staden Puerto La Espina i Asturien, i vakuumförpackning.
I det gamla Asturien var vildsvinet en grundläggande föda för det asturiska folket, krigare och jägare. I bok-, kastanje- och ekskogarna livnärde sig vildsvinet på rötter, kastanjer och ekollon, vilket var en delikatess som var eftertraktad av invånarna i castros.
Dess starka och vilda smak ger korvarna en distinkt och stark smak som är svår att mäta sig med. Embutidos Artesanos, de Turuelles erbjuder er denna nya produkt i ett försök att rädda historien och den kollektiva kulturen hos ett folk som kämpade hårt för att överleva.
81 % magert vildsvinskött, magert griskött, iberisk fläskbuk, paprika, salt, persilja, vitlök och kryddor, naturlig fläskkåpa.
Rökt med ek.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvaras på en sval, torr plats, borta från solljus.
För bästa smak, öppna förpackningen 15 minuter före konsumtion.
Producent: Embutidos Artesanos de Turuelles (EMBUASTUR, S.L.)
EMBUASTUR har skapats av en grupp bönder som har haft som mål att återskapa de äkta embutidos (korvar) från regionen, som tillverkas på samma sätt som deras förfäder, från den traditionella matlagningen i de gamla hushållen i Asturien.
På så sätt har man återskapat naturliga embutidos, utan konserveringsmedel, rökta med ekstock och lagrade i ett speciellt mikroklimat som ger dem den speciella smak som gör dem oöverträffade.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.