Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Morcón de bellota pata negra (ekollonmatad gris) 100 % Ibérico, st.
830,85 kr
Typ
Morcón
VARIETY
Pata Negra
Ras
Iberico de Bellota Gris
Vikt
850g
KROPPSDEL
Producent
Cinco Jotas
Vin/Drycker och Mat:
Cinco Jotas 100% Iberian Morcón är en korv som även om den ibland är lite känd, är den nya juvelen i Cinco Jotas på grund av sin läckra smak. Den är gjord på Cinco Jotas-fläsk från presa, ryggbiff och rygg, utvald för sin låga fetthalt och kryddad med kryddor. Den genomgår sedan en långsam härdningsprocess på mellan 4 och 6 månader. Som referens, smakmässigt påminner den lite om Chorizo.
Som alla Cinco Jotas-produkter kommer Morcón från ett urval av de bästa renrasiga iberiska grisarna, som utfodras på frigåendet i det omfattande dehesas i sydvästra delen av den iberiska halvön. Kosten för våra grisar är rik och varierad och består under montaneraperioden huvudsakligen av ekollon. Ekollon ger en unik smak och en hög andel oljesyra, vilket är fördelaktigt för hälsan.
Cinco Jotas morcón presenteras i en hel bit som väger mellan 800 gr och 1,2 kg.
Cinco Jotas 100% Iberian Morcón är en korv som även om den ibland är lite känd, är den nya juvelen i Cinco Jotas på grund av sin läckra smak. Den är gjord på Cinco Jotas-fläsk från presa, ryggbiff och rygg, utvald för sin låga fetthalt och kryddad med kryddor. Den genomgår sedan en långsam härdningsprocess på mellan 4 och 6 månader. Som referens, smakmässigt påminner den lite om Chorizo.
Som alla Cinco Jotas-produkter kommer Morcón från ett urval av de bästa renrasiga iberiska grisarna, som utfodras på frigåendet i det omfattande dehesas i sydvästra delen av den iberiska halvön. Kosten för våra grisar är rik och varierad och består under montaneraperioden huvudsakligen av ekollon. Ekollon ger en unik smak och en hög andel oljesyra, vilket är fördelaktigt för hälsan.
Cinco Jotas morcón presenteras i en hel bit som väger mellan 800 gr och 1,2 kg.
Iberiskt magert fläsk, havssalt, paprika, kryddor, dextrin, dextros, surhetsreglerande medel E-331(iii), färgämne E-120, konserveringsmedel E-252 och E-250 och antioxidant. E-301
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Förvara på en sval, ventilerad plats tills du ska äta. Den bör ätas i rumstemperatur för att få sin fulla smak och arom.
Använd en skärbräda och en lämplig kniv för att få tunna skivor. Morcónskivorna är stora, så vi rekommenderar att du skär var och en i tre små bitar när du presenterar dem.
En nyckelfaktor för att njuta av denna produkt med alla garantier är att hålla det skivade köttet vid en temperatur på mellan 3º och 7º C. Före konsumtion, ta ut den ur kylen och låt den stå i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
Producent: Sanchez Romero Carvajal Jabugo, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.