Tapas & Skafferi

Pimentón de La Vera: Kungen av det spanska köket

Pimentón de La Vera: Kungen av det spanska köket

Pimentón de la Vera är förmodligen världens bästa paprika. Den kommer från regionen La Vera, i norra delen av Caceres (Extremadura, Spanien). Detta är en produkt som inte får saknas i något kök. Pimentón är en av de mest populära ingredienserna i spansk matlagning och konkurrerar med saffran om plats i kryddhyllan. Den paprika som […]

Tapas-kulturen i Spanien

Tapas-kulturen i Spanien

Att äta tapas har blivit en av de mest typiska spanska sedvänjorna, som nu har exporterats över hela världen, och som lokalt har anpassats och anpassats till lokala smaker och behov. Om Italien gjorde pizzan populär över hela världen, gör Spanien nu samma sak med tapas. Men vad är en tapa? En tapa är en […]

Olivtyper och extra jungfruolja i Spanien

Olivtyper och extra jungfruolja i Spanien

I Spanien finns det mer än 260 olika sorters olja. Av dem alla är extra jungfruolja den mest kända för sin höga kvalitet. Beroende på produktionsprocessen kan vi skilja mellan två stora grupper. Å ena sidan coupage extra jungfruolja, som framställs av olika typer av oliver och kännetecknas av sin mycket balanserade smak.  Å andra […]