Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Cabrales hantverksost DOP, halvhjul
536,23 kr
Vikt:
Mjölk
Får + Ko + Get
Vikt
1,2kg
Mjölkbehandling
Rå
Konsistens
Blåmögelost
Lagrade
Lagrad
(Curado)
Smak
Stark
Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):
Cabrales
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Artisan Cabrales ost är en ädelost med ett internationellt rykte och en otrolig mångsidighet i konsumtionen. Den produceras endast på ett hantverksmässigt sätt och mognas i naturliga grottor med hög luftfuktighet och närvaro av "penicilium". Denna mögel förs in i osten, vilket ger den en extraordinär smak och kraft.
Den tillverkas i Furstendömet Asturien (Spanien) av tre typer av mjölk: ko, get och får, dvs komjölk den dominerande med cirka 90 %. Dess produktionsområde är begränsat till kommunen Cabrales och vissa orter i Peñamellera Alta, som skyddas med en ursprungsbeteckning (DOP) . Osten har knappt något svål, eftersom dess yta är smaklös och mjuk, liknande den på insidan. När den är mogen har den en blågrön färg och massan är krämig, med en mycket stark lukt. Osten är mer eller mindre gul ju mer komjölk som används, även om den oftast är ganska vit till färgen. Osten lagras i naturliga grottor i Picos de Europa-bergen, som är mycket fuktiga och har hög luftfuktighet och förekomst av "penicilium"-mögel. Det är en smaklös ost med en stark, genomträngande smak och en lätt kryddig touch. Den är idealisk för dem som gillar en stark ost.
Cabrales ost har en mycket bred mångsidighet och användning. Från sin direkta konsumtion i kombination med ett gott rött vin eller med naturlig cider som det konsumeras i Asturien, som ett komplement inom gastronomi i en mängd förberedelser och i de godaste såserna för kött och fisk. Dess smaklöshet gör den också idealisk för att liva upp en ostfondue där vi också kan lägga till en touch av konjak för att ge denna beredning en annorlunda och kraftfull smak.
Denna Cabrales tillverkas i Asiego, Cabrales, en liten by med knappt 100 invånare, vid ostfabriken Quesería La Pandiella. Ett familjeföretag som har tillverkat hantverksostar i många generationer. Mjölken de använder för produktionen av sina Cabrales-ostar kommer från deras egen boskap, som betar fritt i betesmarkerna i Picos de Europa.
Få mer fullständig information på vår blogg: läs mer ...
Artisan Cabrales ost är en ädelost med ett internationellt rykte och en otrolig mångsidighet i konsumtionen. Den produceras endast på ett hantverksmässigt sätt och mognas i naturliga grottor med hög luftfuktighet och närvaro av "penicilium". Denna mögel förs in i osten, vilket ger den en extraordinär smak och kraft.
Den tillverkas i Furstendömet Asturien (Spanien) av tre typer av mjölk: ko, get och får, dvs komjölk den dominerande med cirka 90 %. Dess produktionsområde är begränsat till kommunen Cabrales och vissa orter i Peñamellera Alta, som skyddas med en ursprungsbeteckning (DOP) . Osten har knappt något svål, eftersom dess yta är smaklös och mjuk, liknande den på insidan. När den är mogen har den en blågrön färg och massan är krämig, med en mycket stark lukt. Osten är mer eller mindre gul ju mer komjölk som används, även om den oftast är ganska vit till färgen. Osten lagras i naturliga grottor i Picos de Europa-bergen, som är mycket fuktiga och har hög luftfuktighet och förekomst av "penicilium"-mögel. Det är en smaklös ost med en stark, genomträngande smak och en lätt kryddig touch. Den är idealisk för dem som gillar en stark ost.
Cabrales ost har en mycket bred mångsidighet och användning. Från sin direkta konsumtion i kombination med ett gott rött vin eller med naturlig cider som det konsumeras i Asturien, som ett komplement inom gastronomi i en mängd förberedelser och i de godaste såserna för kött och fisk. Dess smaklöshet gör den också idealisk för att liva upp en ostfondue där vi också kan lägga till en touch av konjak för att ge denna beredning en annorlunda och kraftfull smak.
Denna Cabrales tillverkas i Asiego, Cabrales, en liten by med knappt 100 invånare, vid ostfabriken Quesería La Pandiella. Ett familjeföretag som har tillverkat hantverksostar i många generationer. Mjölken de använder för produktionen av sina Cabrales-ostar kommer från deras egen boskap, som betar fritt i betesmarkerna i Picos de Europa.
Få mer fullständig information på vår blogg: läs mer ...
Handgjord med en blandning av rå komjölk 90 %, getmjölk 1 % (minst) och fårmjölk 1 % (minst), löpe och salt.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Producent: TGT Asturias, SAU
Denna ost är förpackad i Siero av ostföretaget TGT.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.