Quesar

Arzúa-Uloa DOP ost, hjul

800 gr

215,70 kr

233,48 kr / kg inkl. moms

Antal: Max 2

Skickas normalt inom 24 timmar

ice icon

Produkt för kylkedja
Kräver expressfrakt året runt.

Garanterat färskt till din dörr. Den här produkten är lättförstörbar och kräver expressfrakt för att säkerställa att den kommer fram fräsch och god. Vi förpackar lättfördärvliga livsmedel optimalt med vakuumförsegling och temperaturkontrollerade förpackningar som innehåller 100 % återvinningsbart kraftpapper som värmeisolering och 100 % återvinningsbara giftfria kylgelpaket, som läggs till vid behov beroende på produkten och månadens temperatur, vilket håller livsmedlen vid lämplig kall temperatur i upp till 48 timmar.

Observera: För att undvika att din beställning blir kvar i transporten under helgen skickas beställningar med lättfördärvliga livsmedel som görs efter kl. 12.00 (middagstid) på torsdagar på måndag följande vecka.

(Läs mer ... )

Mjölk

Milk type

Ko

Vikt

800g

800g

Mjölkbehandling

Pastöriserad

Konsistens

Halvmjuka

Lagrade

Mjukost
(tierno)

Smak

Mild

Arzúa-Ulloa

Skyddad Ursprungsbeteckning (DOP / IGP):

Arzúa-Ulloa

extra information

YTTERLIGARE EGENSKAPER:

  • Ostmassa: Mjuk
  • Skorpa: Naturlig
  • Drinks pairing

    Vin/Drycker och Mat:

  • Lätt Vitt: Albariño (Albarinho)
  • Lätt Vitt: Sauvignon Blanc
  • Fylligt Vitt: Chardonnay
  • Fylligt Vitt: Rioja Blanco
  • Cava Brut
  • Starkvin: Sherry Manzanilla
  • Food Pairing Suggestions

    Mat och Vin/Drycker:

  • Sweet quince
  • Honey
  • Galicia-Lugo

    Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerade osten i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).

    Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brun-alpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.

    Osten skal har en klar gul färg, något grov, mögelmarkerande bas. Det inre utseendet är enhetlig pasta, krämig, blekgul färg, med minimala rundade ögon spridda oregelbundet. Dess struktur är krämig, elastisk, med liten fasthet, utan hårdhet, i en utmärkt fuktighetspunkt. Aroma: Markerade mjölksyrade nötkreatur, med inslag av smör och naturlig yoghurt, med intressant örtartad bakgrund. Smak: Dess krämiga inträde i munnen, överför hela sin mjölkhalt, med en bra saltlösning och en något hög surhet som är karakteristisk för dessa utarbetningar, vilket håller den i sitt sista smältsteg. Med medelhög uthållighet, både i eftersmaken och i retronasalt, överlever dess mjölkhalt.

    Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.

    Arzúa-Ulloa ost är den äldsta och mest konsumerade osten i Galicien som var hemgjord i alla bondehem. Denna galiciska ost har den näst högsta produktionsvolymen bland alla spanska ostar med ursprungsbeteckning (DOP).

    Denna ost är gjord med mjölk från kor från galicisk blond, frisisk, brun-alpin och deras korsningar. Kor som betar fritt i de gröna betesmarkerna i Galicien och mjölk av högsta kvalitet.

    Osten skal har en klar gul färg, något grov, mögelmarkerande bas. Det inre utseendet är enhetlig pasta, krämig, blekgul färg, med minimala rundade ögon spridda oregelbundet. Dess struktur är krämig, elastisk, med liten fasthet, utan hårdhet, i en utmärkt fuktighetspunkt. Aroma: Markerade mjölksyrade nötkreatur, med inslag av smör och naturlig yoghurt, med intressant örtartad bakgrund. Smak: Dess krämiga inträde i munnen, överför hela sin mjölkhalt, med en bra saltlösning och en något hög surhet som är karakteristisk för dessa utarbetningar, vilket håller den i sitt sista smältsteg. Med medelhög uthållighet, både i eftersmaken och i retronasalt, överlever dess mjölkhalt.

    Denna ost är idealisk att åtföljas av honung eller kvitten om den äts vanlig; men den är också mycket lämplig för matlagning, eftersom den tack vare sin mjukhet åtföljer smakerna bra utan att maskera dem. Det smälter väldigt bra, så det rekommenderas i bakade rätter med grönsaker eller ägg. Den går även bra att steka. Det är en ost som till och med kan bredas på bröd.

    Pasteöriserad hel komjölk, salt, surhetskorrektor: kalciumklorid, löpe och mjölksyrajäsningar (mjölk).

    Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):

    Energivärde (Kj)
    1465 Kj
    Energivärde (Kcal)
    350 Kcal
    Fett
    27,6 g
    Mättade fetter
    17,1 g
    Kolhydrater
    0,4 g
    Sockerarter
    0,3 g
    Proteiner
    19,1 g
    Salt
    1,5 g

    Förvaras kylt. Temperera till rumstemperatur 30 minuter före konsumtion.

    Den optimala temperaturen för dess konsumtion är omgivande mellan 15º och 22ºC.

    Artikelnr: SK03000000088

    Producent: Queserías Sarrianas

    Recensioner

    Det finns inga recensioner än.

    Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.