Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.
Ahumado de Pría rökt hantverksost, minihjul
204,73 kr
Mjölk
Får + Ko
Vikt
500g
Mjölkbehandling
Pastöriserad
Konsistens
Halvmjuka
Lagrade
Mjukost
(tierno)
Smak
Mild
Vin/Drycker och Mat:
Mat och Vin/Drycker:
Detta är en utsökt hantverksrökt krämig ost som uppfanns av familjen Inés i Pría de Llanes, Asturien, 1938. Smaken är mycket mild och söt, med inslag av karamell och väldigt lite salt och med en mycket behaglig lätt rökighet , vilket ger den en mycket speciell smak. Denna ost blir mer och mer uppskattad och känd i Asturien och utomlands.
Den är gjord på pastöriserad mjölk från Tudanca, Pardo-alpina och frisiska kor och mjölkgrädde från Lacha-får. Det är en enzymatiskt koagulerad ost, som pressas i kar och formas med en ostduk. Den mekaniska pressningen utförs skonsamt men under lång tid, varför osten kompakteras.
Innan mognad röks osten med lövträd, särskilt ek och bok, i cirka 12 timmar, mognadsperioden på 30-40 dagar. Osten saltas genom nedsänkning i saltlake.
Svålen är bärnstensfärgad och insidan är gulaktig-orange till färgen, och kan ha små ögon oregelbundet fördelade över hela massan.
Kort sagt, 'queso ahumado de Pría' är en halvmjuk ost med en slät, krämig och smörig konsistens, med en medelintensitet och en behaglig rökig doft, vilket är det som kännetecknar den mest.
Detta är en utsökt hantverksrökt krämig ost som uppfanns av familjen Inés i Pría de Llanes, Asturien, 1938. Smaken är mycket mild och söt, med inslag av karamell och väldigt lite salt och med en mycket behaglig lätt rökighet , vilket ger den en mycket speciell smak. Denna ost blir mer och mer uppskattad och känd i Asturien och utomlands.
Den är gjord på pastöriserad mjölk från Tudanca, Pardo-alpina och frisiska kor och mjölkgrädde från Lacha-får. Det är en enzymatiskt koagulerad ost, som pressas i kar och formas med en ostduk. Den mekaniska pressningen utförs skonsamt men under lång tid, varför osten kompakteras.
Innan mognad röks osten med lövträd, särskilt ek och bok, i cirka 12 timmar, mognadsperioden på 30-40 dagar. Osten saltas genom nedsänkning i saltlake.
Svålen är bärnstensfärgad och insidan är gulaktig-orange till färgen, och kan ha små ögon oregelbundet fördelade över hela massan.
Kort sagt, 'queso ahumado de Pría' är en halvmjuk ost med en slät, krämig och smörig konsistens, med en medelintensitet och en behaglig rökig doft, vilket är det som kännetecknar den mest.
Den är gjord av 90 % pastöriserad komjölk och 10 % fårmjölkssmör. Den innehåller även mjölksyrajäsningar, animaliskt löpe och salt. Ägglysozym och E-252 används som konserveringsmedel och E-509 (kalciumklorid) som stabilisator.
Genomsnittliga näringsvärden per 100 ml/g. % har beräknats baserat på referensintaget för en genomsnittlig vuxen (8400 Kj / 2000 Kcal):
Det är tillrådligt att förvara dessa ostar i kylskåp.
För att njuta av deras fulla smak, rekommenderar vi att du låter osten acklimatisera sig till rumstemperatur i en halvtimme innan konsumtion.
Producent: Lácteos Inés Granda, SA
Recensioner
Det finns inga recensioner än.